Επιστροφή ή αλλαγή προϊόντος που δεν οφείλεται σε δικό μας λάθος ή ελάττωμα του προϊόντος γίνεται με επιβάρυνση του πελάτη και με την προϋπόθεση ότι το προϊόν βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, άθικτο στην αρχική του συσκευασία και εντός 14 ημερών από την ημερομηνία αγοράς του. Σε αυτήν την περίπτωση έξοδα αποστολής βαραίνουν των πελάτη. Αν το προϊόν που έχεις παραλάβει έχει κάποιο ελάττωμα ή έχει γίνει λάθος στο χρώμα ή στο σχέδιο ή στον κωδικό φυσικά και θα φροντίσουμε να επανορθώσουμε άμεσα! Απλά κάλεσέ μας στο 2105621781 για να μας ενημερώσεις σχετικά ή στείλε μας email στο info@electronistas.gr

Πιο συγκεκριμένα διάβασε τα παρακάτω βήματα πριν προχωρήσεις στην επιστροφή του πακέτου σου.

1.Το προϊόν πρέπει να βρίσκεται στην αρχική του συσκευασία άθικτο και να συνοδεύεται από την απόδειξη αγοράς. Γι’ αυτό, βάλτε το ξανά στο κουτί/σακούλα στο οποίο το παραλάβατε μαζί με το συνοδευτικό δελτίο.
2. Τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τον αποστολέα. Μπορείτε να επιλέξετε να μας στείλετε πίσω το πακέτο σας με όποια εταιρεία courier επιθυμείτε.
3. Αν το προϊόν που παραλάβατε έχει κάποιο ελάττωμα και θέλεις να το επιστρέψετε επικοινωνήστε μαζί μας εδώ με τίτλο ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ και θα φροντίσουμε να καλύψουμε το κόστος της μεταφοράς του πακέτου σας σε εμάς.
4. Αν το προϊόν ανήκει στην κατηγορία των εύθραυστων αντικειμένων, θα πρέπει να τυλιχτεί σε φούσκες, να κολληθεί με ταινία ασφαλείας και να συσκευαστεί σε 5φυλλη κούτα κραφτ χωρίς κενά και περιθώρια δεξιά και αριστερά ώστε να μην κουνιέται μέσα στο κουτί. Αν το προϊόν φτάσει σε εμάς χτυπημένο, σπασμένο η έχοντας κάποιο ελάττωμα που να προκλήθηκε από την μεταφορά δεν θα μπορέσουμε να το κάνουμε δεκτό.

Μόλις λάβουμε το αίτημα σας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για το επόμενο βήμα.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ

O καταναλωτής θα πρέπει μόλις παραλάβει το προϊόν που έχει παραγγείλει να το απο-συσκευάσει και να το ελέγξει προσεκτικά για να επιβεβαιώσει την ανυπαρξία εξωτερικών, αισθητικών ελαττωμάτων. Στην περίπτωση που υπάρχουν δικαιούται να ζητήσει αντικατάσταση του είδους και να το επιστρέψει στην εταιρεία χωρίς να επιβαρυνθεί το κόστος επιστροφής. Η εταιρεία υποχρεούται σε σύντομο χρόνο να προβεί σε αντικατάσταση του είδους αυτού με νέο. Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό λόγω διαθεσιμότητας η εταιρεία οφείλει να επιστρέψει το χρηματικό αντίτιμο στον καταναλωτή ή να του παρέχει εκπτωτικό κουπόνι αντίστοιχης αξίας για επόμενη αγορά στην περίπτωση που κάτι τέτοιο εξυπηρετεί τον καταναλωτή.

Επιστροφές προϊόντων με χρέωση της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ:

Η επιστροφή προϊόντων χρεώνεται σε βάρος της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Εάν έχει παραδοθεί λανθασμένο προϊόν κατά είδος, σχέδιο ή ποσότητα
  • Εάν το προϊόν φέρει κάποιο ελάττωμα

Για να γίνει μια επιστροφή με χρέωση της εταιρείας θα πρέπει πρώτα να έχει υπάρξει γραπτή ενημέρωση στο παρόν email info[at]electronistas.gr. Για όλες τις περιπτώσεις η επιστροφή του προς αντικατάσταση προϊόντος θα πρέπει να γίνεται μαζί με όλα τα έγγραφα τα οποία συνόδευαν το προϊόν (πχ. ΔΑΤ, Απ. Λιανικής κ.ο.κ) και πλήρη τη συσκευασία του (εκτός αν πρόκειται ελάττωμα που διαπιστώθηκε αργότερα από την παράδοση και η συσκευασία δεν υπάρχει ή επίσης εκτός της περίπτωσης προϊόντος η συσκευασία του οποίου παραλήφθηκε από τους διανομείς κατά την παράδοση του είδους).

Σε περίπτωση επιστροφής των προϊόντων αναλόγως της περίπτωσης, θα πραγματοποιείται επισκευή, ή αντικατάσταση, αλλιώς ακύρωση της συναλλαγής εφόσον ο πελάτης αποκρούει νομίμως τα δύο προηγούμενα, οπότε, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν προηγουμένως παραληφθεί και ελεγχθεί τα προϊόντα από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ, σε περίπτωση ακύρωσης, η επιστροφή των χρημάτων στον πελάτη θα γίνεται αποκλειστικά μέσω τραπέζης με επιμέλεια της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.

Σε περίπτωση που τα προϊόντα επιστραφούν κατεστραμμένα ή ελλιπή το Ηλεκτρονικό κατάστημα έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση από τον πελάτη, το ποσό της οποίας θα καθορίζεται από την κατάσταση των προϊόντων και να προβαίνει μονομερώς και άνευ ετέρου τίνος σε ολικό ή μερικό συμψηφισμό της απαίτησής του αυτής έναντι του πελάτη.